Comunicate PRO AGRO

Comunicate PRO AGRO

TÂRGUL NAȚIONAL AL MIERII – EDIŢIA DE TOAMNĂ, organizat de Asociația Crescătorilor de Albine din România, a avut loc în perioada 20-22 septembrie 2019, pe platforma apicolă din Băneasa, București, B-dul Ficusului nr. 42, sector 1.

Târgului Național al Mierii reprezintă deja un eveniment cunoscut și așteptat la nivelul Capitalei, fiind dedicat în principal consumatorilor de produse apicole.

Cei peste 100 de expozanți prezenți – apicultori și firme specializate și-au etalat produsele într-o gamă extrem de diversificată: de la produse apicole obținute direct din stupină până la produse apicole condiționate sau alte preparate derivate din produse apicole –  suplimente nutritive, cosmetice etc.

Vizitatorii târgului s-au îndulcit cu minunatele produse ale stupului, miere, polen, propolis, lăptişor de matcă, suplimente nutritive și cocktail-uri, produse complet naturale ce vin din bogăția naturii, dar și din hărnicia albinelor.

targ apicultura1

targ apicultura2

targ apicultura4

În data de 17.18.2018 a avut loc ultimul Consiliu Director al Federației Naționale PRO AGRO din acest an, care s-a desfășurat în Brașov. În acest Consiliu Director au fost abordate două teme centrale, care au vizat subiectele actuale din sectorul agricol și cercetarea în domeniul agricol, proiecte în curs, proiecte viitoare în relația cu mediul academic de profil din România.

Ne face deosebită plăcere să vă invităm vineri, 14 decembrie 2018, începând cu ora 10.00, la evenimentul ”Promovăm împreună România”, organizat de Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală din cadrul USAMV București, în clădirea nouă a Facultății de Management, în Bd. Mărăști nr. 59, Corp P, sala 33.

Având în vedere evoluția pestei porcine africane (PPA) pe teritoriul României, Federația Națională PRO AGRO sesizează Guvernul României față de de pericolul pe care PPA îl are asupra fermelor comerciale de creștere și îngrășare a porcului din România, care produc 50% din totalul cărnii de porc destinate consumului intern, cu implicații majore în economia națională.

În perioada 8-9 mai 2018, peste 450 de fermieri și procesatori din industria alimentară au participat în Poiana Brașov, la prima ediție a FARM FOOD FORUM.

Federația PRO AGRO a inițiat elaborarea unui proiect de act normativ intitulat “Legea pentru instituirea unei cotizații profesionale agricole aplicate fermierilor pentru finanțarea asociațiilor profesionale membre ale unor organizații profesionale/interprofesionale reprezentative din sectorul agroalimentar”, în vederea asigurării finanțării predictibile a mediului asociativ. Demersul nostru vine în contextul nevoii unei reprezentări consistente a interselor fermierilor din România, atât la nivel național, cât și european. Numai în acest mod mișcarea asociativă din agricultură poate să conducă la asigurarea creșterii competitivității fermelor și industriei alimentare din România.

Prezentul document prezintă proiectul privind punctul de vedere comun al organizațiilor membre PRO AGRO privind viitorul politicii agricole a UE (PAC) după 2020.

Poziția este rezultatul unor analize și discuții comune desfășurate în perioada septembrie 2017- ianuarie 2018.

rares mihai habeanuÎn data de 31 ianuarie 2018, Consiliul Director al Federaței Naționale PRO AGRO a decis prin vot numirea în funcția de director executiv a lui Rareș Mihai Hăbeanu. Cu o experiență de 5 ani în presă, dintre care mai bine de 3 ani presa agricolă, Rareș Mihai Hăbeanu a ocupat funcția de director de programe al postului AGRO TV și a realizat emisiunea Jurnalul de Agricultură. În 2016, Rareș Hăbeanu a activat în cadrul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor ca purtător de cuvânt al instituției.

Vineri, 15 decembrie 2017, ora 10.00 - evenimentul ,,PROMOVĂM ÎMPREUNĂ ROMÂNIA" organizat de Facultatea de Management din cadrul U.S.A.M.V. București împreună cu Federația Națională PRO AGRO în clădirea nouă a Facultății de Management, în Bd. Mărăști nr. 59, Corp P, sala P 33.

intalnire strategicaFederația Națională PRO AGRO și Asociația Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni – A.O.A.M. din dorința de a înregistra progrese în domeniul agriculturii performante în Republica Moldova și România, de a întări colaborarea antreprenorilor agricoli din ambele țări pentru valorificarea oportunităților de investiții în agricultură, de a facilita schimbul de bune practici precum și pentru dezvoltarea relațiilor de cooperare, bazate pe principiile de egalitate şi avantaj reciproc, au încheiat un protocol de colaborare.

Calendar

Noiembrie 2019
L M M J V S D
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30