Comunicate PRO AGRO

Comunicate PRO AGRO

Vineri, 13 decembrie 2019, în cadrul Facultății de Management și Dezvoltare Rurală, s-a desfășurat Evenimentul intitulat ”Promovăm împreună România”, ediția a V-a, eveniment organizat în acest an sub forma unei mini-expoziții didactice de produse agroalimentare recunoscute sau în curs de recunoaștere conform schemelor de calitate națională, precum și prezentarea la stand a unor idei și creații specifice gândite și realizate de studenți ai celor 2 specializări ale Facultății de Management, in parteneriat cu Federatia Nationala PRO AGRO.

”Promovăm împreună România” este o inițiativă organizată de mai mulți ani în cadrul cursului de marketing de la facultate, prin care urmărim dezvoltarea spiritului antreprenorial al tinerilor aflați acum pe băncile facultății - prin contactul nemijlocit cu realitățile din teren, stimularea inițiativei, lucrul în echipă, interacțiunea cu rigorile pieței concurențiale actuale, în dorința de a contribui prin eforturile noastre la promovarea mai bună a facultății și a universității, a produsului românesc de calitate - pentru ca sectorul agroalimentar din România să devină din ce în ce mai competitiv. Urmărim, totodată, punerea în valoare a portului popular și a tradițiilor culinare și gastronomice românești, încurajarea consumului de produse autohtone de calitate, creșterea nivelului de conștientizare, implicare, motivare, responsabilizare și stimulare a creativității studenților.

GALERIE FOTO

 

 

Avem plăcerea să vă invităm vineri, 13 decembrie 2019, începând cu ora 11:00, în clădirea P, parter, a Facultății de Management și Dezvoltare Rurală, la Evenimentul intitulat ”Promovăm împreună România”, ediția a V-a, eveniment organizat în acest an sub forma unei mini-expoziții didactice de produse agroalimentare recunoscute sau în curs de recunoaștere conform schemelor de calitate națională, precum și prezentarea la stand a unor idei și creații specifice gândite și realizate de studenți ai celor 2 specializări ale Facultății de Management.

La ora 12:00, este prevăzută o horă festivă și deschiderea în amfiteatru a evenimentului, după care, cele 20 de echipe de studenți și invitații din acest an, respectiv Facultatea de Horticultură din cadrul USAMV București și Colegiul Național ”Ion Maiorescu” din Giurgiu, își vor prezenta public munca și proiectele lor, tot atâtea idei și soluții cu aplicabilitate practică imediată în activitatea comunicațională și de piață a firmelor de profil. Prezentările vor fi asistate de mai mulți reprezentanți ai firmelor colaboratoare, de invitați, care au oferit sprijin logistic echipelor de studenți pentru realizarea în condiții corespunzătoare a proiectului didactic.

”Promovăm împreună România” este o inițiativă organizată de mai mulți ani în cadrul cursului de marketing de la facultate, prin care urmărim dezvoltarea spiritului antreprenorial al tinerilor aflați acum pe băncile facultății - prin contactul nemijlocit cu realitățile din teren, stimularea inițiativei, lucrul în echipă, interacțiunea cu rigorile pieței concurențiale actuale, în dorința de a contribui prin eforturile noastre la promovarea mai bună a facultății și a universității, a produsului românesc de calitate - pentru ca sectorul agroalimentar din România să devină din ce în ce mai competitiv. Urmărim, totodată, punerea în valoare a portului popular și a tradițiilor culinare și gastronomice românești, încurajarea consumului de produse autohtone de calitate, creșterea nivelului de conștientizare, implicare, motivare, responsabilizare și stimulare a creativității studenților.

Am atașat acestei invitații câteva imagini foto cu echipele din acest an, care surprind o picătură din munca depusă de noi în acest semestru - mult mai multe imagini sugestive de la vizitele de studiu și documentare organizate în teren, în timpul scurt avut la dispoziție: la Indagra 2019, la Târgul de Turism II, la Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti”, vizite la producători și în alte locații pot fi vizionate pe site-ul disciplinei de marketing, www.examene-altfel.ro (de preferat, varianta desktop).

Vă așteptăm cu mult drag și vă mulțumim anticipat, în speranța că veți putea fi și de această dată împreună cu noi.

TÂRGUL NAȚIONAL AL MIERII – EDIŢIA DE TOAMNĂ, organizat de Asociația Crescătorilor de Albine din România, a avut loc în perioada 20-22 septembrie 2019, pe platforma apicolă din Băneasa, București, B-dul Ficusului nr. 42, sector 1.

Târgului Național al Mierii reprezintă deja un eveniment cunoscut și așteptat la nivelul Capitalei, fiind dedicat în principal consumatorilor de produse apicole.

Cei peste 100 de expozanți prezenți – apicultori și firme specializate și-au etalat produsele într-o gamă extrem de diversificată: de la produse apicole obținute direct din stupină până la produse apicole condiționate sau alte preparate derivate din produse apicole –  suplimente nutritive, cosmetice etc.

Vizitatorii târgului s-au îndulcit cu minunatele produse ale stupului, miere, polen, propolis, lăptişor de matcă, suplimente nutritive și cocktail-uri, produse complet naturale ce vin din bogăția naturii, dar și din hărnicia albinelor.

targ apicultura1

targ apicultura2

targ apicultura4

În data de 17.18.2018 a avut loc ultimul Consiliu Director al Federației Naționale PRO AGRO din acest an, care s-a desfășurat în Brașov. În acest Consiliu Director au fost abordate două teme centrale, care au vizat subiectele actuale din sectorul agricol și cercetarea în domeniul agricol, proiecte în curs, proiecte viitoare în relația cu mediul academic de profil din România.

Ne face deosebită plăcere să vă invităm vineri, 14 decembrie 2018, începând cu ora 10.00, la evenimentul ”Promovăm împreună România”, organizat de Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală din cadrul USAMV București, în clădirea nouă a Facultății de Management, în Bd. Mărăști nr. 59, Corp P, sala 33.

Având în vedere evoluția pestei porcine africane (PPA) pe teritoriul României, Federația Națională PRO AGRO sesizează Guvernul României față de de pericolul pe care PPA îl are asupra fermelor comerciale de creștere și îngrășare a porcului din România, care produc 50% din totalul cărnii de porc destinate consumului intern, cu implicații majore în economia națională.

În perioada 8-9 mai 2018, peste 450 de fermieri și procesatori din industria alimentară au participat în Poiana Brașov, la prima ediție a FARM FOOD FORUM.

Federația PRO AGRO a inițiat elaborarea unui proiect de act normativ intitulat “Legea pentru instituirea unei cotizații profesionale agricole aplicate fermierilor pentru finanțarea asociațiilor profesionale membre ale unor organizații profesionale/interprofesionale reprezentative din sectorul agroalimentar”, în vederea asigurării finanțării predictibile a mediului asociativ. Demersul nostru vine în contextul nevoii unei reprezentări consistente a interselor fermierilor din România, atât la nivel național, cât și european. Numai în acest mod mișcarea asociativă din agricultură poate să conducă la asigurarea creșterii competitivității fermelor și industriei alimentare din România.

Prezentul document prezintă proiectul privind punctul de vedere comun al organizațiilor membre PRO AGRO privind viitorul politicii agricole a UE (PAC) după 2020.

Poziția este rezultatul unor analize și discuții comune desfășurate în perioada septembrie 2017- ianuarie 2018.

rares mihai habeanuÎn data de 31 ianuarie 2018, Consiliul Director al Federaței Naționale PRO AGRO a decis prin vot numirea în funcția de director executiv a lui Rareș Mihai Hăbeanu. Cu o experiență de 5 ani în presă, dintre care mai bine de 3 ani presa agricolă, Rareș Mihai Hăbeanu a ocupat funcția de director de programe al postului AGRO TV și a realizat emisiunea Jurnalul de Agricultură. În 2016, Rareș Hăbeanu a activat în cadrul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor ca purtător de cuvânt al instituției.

Calendar

Aprilie 2020
L M M J V S D
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30