Cuvântul Preşedintelui

Emil DUMITRU Presedinte PRO AGROFederația Națională PRO AGRO – interese legitime de la prezent la viitor

Bine ați venit pe site-ul Federației Naționale PRO AGRO, locul unde toți cei interesați pot cunoaște funcționarea și activitățile desfășurate de organizația noastră, ce se bazează în primul rând pe unitatea membrilor, în condițiile confruntării cu provocările zilelor noastre și pe convingerea că agricultura este un pilon strategic pentru redresarea economică, și implicit progresul țării. Site-ul Federației Naționale PRO AGRO se poziționeaza ca un instrument flexibil și util pentru toți cei care dezvoltă o activitate în domeniul producției în agricultură, industrie alimentară şi servicii conexe din România.

Mă bucură faptul că, la doar trei ani de existență a Federației, celor care am fost de la început ni s-au alăturat alți colegi și că reușim să construim ceva împreună. Organizațiile membre ale Federației noastre au, fiecare în parte, o expertiză profesională vastă pe domeniul lor de activitate și, tocmai de aceea, sunt de părere că se impune trecerea într-o nouă etapă de dezvoltare.

Agricultorii români trebuie să înțeleagă faptul că legislația agricolă națională și comunitară se află într-o continuă schimbare și este esențial să fim prezenți la masa discuțiilor, cu puncte de vedere pertinente încât vocea noastră să se facă auzită. Contribuția Federației la dezbaterile cu privire la adoptarea de acte normative, care privesc în mod direct sectorul agroalimentar românesc, are o importanță deosebită. Totodată, trebuie să ne împărtășim preocupările atât între noi cât și cu agricultorii europeni iar împreună să adoptăm decizii echilibrate în folosul membrilor și implicit al tuturor agricultorilor din România.

Putem să construim împreună cu dumneavoastră, putem reîmprospăta fața agriculturii din România. Suntem deschiși către o colaborare bazată pe respect și reciprocitate, drept pentru care, invităm toate organizațiile profesionale reprezentative la nivel național să ni se alăture pentru că România are nevoie de o structură federativă foarte puternică.

Din păcate, clasa politică se uită la noi doar din patru în patru ani. Trebuie să avem un mesaj coerent și constructiv în fața tuturor celor cu care interacționăm. Nu ne dorim o retorică agresivă. De ce spun asta... Misiunea unei federații nu este doar reprezentarea intereselor membrilor ei. Încetul cu încetul, federația devine o interfaţă între puterea politică şi societatea civilă, un instrument prin care aceasta din urmă poate să promoveze acele iniţiative luate în favoarea marii mase a consumatorilor şi să încerce să stăvilească, pe cât posibil, măsurile neconforme cu nevoile reale.

Doar împreună vom reuși să construim o structură mult mai puternică, cu iniţiativă, nesubordonată intereselor politice, un partener social autentic. Indiferent de ce va urma, indiferent de ce partid va guverna România, misiunea noastră rămâne aceeaşi: reprezentarea intereselor producătorilor din agricultură, industria alimentară şi servicii conexe din România, respectarea principiilor dialogului social şi utilizarea tuturor pârghiilor legale pentru apărarea drepturilor membrilor noştri, asociații profesionale reprezentative, astfel încât să arătăm o forță în agricultura românească.  

Cu deosebită considerație,                    

Emil-Florian DUMITRU

Calendar

Mai 2019
L M M J V S D
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31